sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Class of 2016

Ovid-Elsie High School Class of 2016 valmistujaisia vietettiin perjantaina 3.6. Olemme koulun 49. valmistunut luokka. Juhla alkoi kello 7pm ja aurinko paistoi ja oli 25 astetta lämmintä. Kävelin stadionille parhaan kaverini, Noellen kanssa. Juhla sisälsi monta puhetta mm. niiden oppilaiden, jotka onnistuivat pitämään 4.0 (korkein) keskiarvon koko high schoolin ajan. Sen jälkeen meidät esiteltiin nimillä täynnä olevalle katsomolle. Ilta huipentui gap:ien ylös heittämiseen, jonka jälkeen menimme ottamaan kuvia kaverien kanssa. Lopuksi menimme vaihtariperheiden kanssa syömään meksikolaiseen.

Kun olin kävelemässä pois stadionilta Noellen kanssa huokaisin vain ja sanoin ''I guess this is it.'' Muistan edelleen päivän, jolloin lähdin Suomesta ja varsinkin ensimmäisen koulupäivän. Muistan kuinka mietin tarkkaan päivän vaatteet, etten joutuisi pulaan heti dresscoden takia :D Muistan myös, kuinka kaikki 27 vaihtaria seisoi koko koulun edessä ja jouduimme kertomaan nimemme ja maamme - olin kauhuissani. Nopeasti kuitenkin huomasin, että tämä koulu on mahtava. Senior night, powder puff, home coming yms. tapahtumat tekivät ihanan koulun yhteishengen, jota en ole ennen kokenut. Minulla ei ollut paikallisia kavereita, mutta olen kiitollinen, että tapasin Noellen, Grecian ja Zuzanan. Yhdessä jaoimme vaihdon ilot ja surut. Joulun aikaan olin valmis lähtemään kotiin. En kokenut aina kuuluvani perheeseen, mikä on normaali tunne vaihdon aikana, joka todella korostui joulun alla. Hawaiin matka muutti elämäni ja antoi niin paljon lisää energiaa. En ikinä unohda, kuinka serkkuni juoksi lentokentällä kiljuen luokseni :D <3. Lisäksi uinti-kausi oli paras kausi ikinä joukkuehengen takia, vaikka sainkin hermovaurioita olkapäihini kovan treenaamisen takia. Niin kevät koitti ja lähtölaskenta kotiin alkoi. Suurinosa vaihtareista, minä myös, oli innoissaan kotiin paluusta, koska meillä ei edelleenkään ollut paikallisia kavereita. 36 tunnin Senior trip Chicagoon muutti kaiken. Viimeiset viikot koulussa oli ihania, koska vihdoin kuuluimme porukkaan oikeasti ja huomasimme, että paikalliset oppilaat ovatkin tosi kivoja.

Monet ajattelevat, että vaihtarit oppivat toisen kielen virheettömästi, mutta kieli on vain pieni asia sen rinnalla mitä opin itsestäni ja toisesta kulttuurista. Olen kiitollinen kaikille, jotka mahdollisti tämän vuoden.

- Sonja

2 kommenttia:

  1. Moikka Sonja! Laitoin nyt sulle viestiä tähän viimesimpään postaukseen, vaikken vielä oo ehtinyt sun blogia hirveesti selailemaan!

    Mut joo asiaan: mua kiinnostais tosi paljon kuulla sun kokemuksia into-vaihtojärjestöstä (miten asiat pelitti, tarjottiinko Suomen päässä apua, oliko vaihto-oppilas järjestölle muutakin kuin "pelkkä" nuori jne.)

    Ite oisin lähössä tällä samalla järjestöllä, mutta emmin vielä kovin, koska sen verran tuntemattomampi järjestö, ettei netistä oikeen löydy kokemuksia, joten "vanhan" vaihtarin kokemuksista ois todellakin hyötyä!

    Kiitos jo valmiiks tosi paljon!! :)

    Ps. Voit laittaa mulle sähköpostii (honkala.netta@gmail.com) jos haluut pidemmin jutskata!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Aivan ihana ollu seurata tätä sun blogia ja itsellänikin kiinnostaisi vaihtoon hakea. Osaatko sanoa minkä hintainen vaihtovuotesi suunnilleen oli jenkeissä? :)

    VastaaPoista